Vær en rollemodell 

Av Stine Jeppesen, rektor ved Vika videregående skole.

Gratulerer med 5. etasje, en uavhengig skoleavis for ungdom, av ungdom. Den skal gi stemme til elevene på Vika. Å kunne ytre seg fritt er både et privilegium og et ansvar. Privilegiet er at man får ytre sine holdninger og åpent kjempe for det man tror på. Ansvaret består både i å bruke stemmen når det nødvendig og samtidig å vite hvor grensen for ytringer går.  

Forrige uke ble den norske fotballpresidenten verdenskjent for en tale, som føyer seg til viktige taler i historien. Lise Klaveness kritiserte både FIFA og WM-arrangørene i Qatar for ikke å ta menneskerettighetene på alvor. Hennes budskap ble levert i et saklig språk uten hatefulle ytringer, der hun likevel var tydelig på sitt standpunkt. 

Ansvaret består både i å bruke stemmen når det nødvendig og samtidig å vite hvor grensen for ytringer går.  

Stine Jeppesen, rektor ved Vika videregående skole

Talen skapte reaksjoner fra hyllest til kraftig kritikk og den har uten tvil gjort jobben for Klaveness mer komplisert i fremtiden. Likevel valgte hun å bruke stemmen sin i kampen for menneskerettighetene og forholdene i fotballverdenen.  

Fremtiden er deres, gode elever. Det krever ofte styrke og mot å gjøre det riktige samtidig som man må gjøre det på en respektfull måte. Bli en rollemodell som Klaveness og bruk din stemme nå og senere til å kjempe for det du tror på. Lykke til 5. Etasje. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s