Flertall av elever: – Fraværsgrensa må bort

Elever mener fraværsgrensa går imot utsagnene om at skolen er et frivillig valg, og den ser bort ifra forskjellige utfordringen ungdommen går igjennom.  

Av Kjartan Krogstad Østensen 

Fraværsgrensen gjelder for elever i videregående skoler. Hensikten er å motivere elevene til jevn innsats, og å forhindre skulk. Elevene har i utgangspunktet plikt til å møte opp til alle undervisningstimer. 

Jeg mener det er bra å ha et system som motiverer elever til å møte opp på skolen, men fraværsgrena er ikke den riktige fremgangsmetoden-

Daniel (17), elev på Vika videregående skole.

Brede er en av mange elever i Osloskolen som er imot fraværsgrensen. Han er for et system som bidrar til bra oppmøte for hver person, men at fraværsgrensa er en dårlig måte å motivere elever til møte opp å gjøre det bra på skolen. 

– Jeg mener det er bra å ha et system som motiverer elever til å møte opp på skolen, men fraværsgrena er ikke den riktige fremgangsmetoden, sier han.

Daniel er sterkt imot fraværsgrensa fordi det ikke tar hensyn til at ungdommen er forskjellige og har ulike utfordringer i hverdagen.  

– Fraværsgrensa er unødvendig med tanke på at ungdommens sykdom blir satt en pengesum på, sier han. 

Han understreker: 

– Hovedproblemet er dårlig motivasjon, og konsekvensen er skulk. En fraværsgrense vil skjerpe skulken, men garantert ikke motivere noen, sier han. 

Elevene venter nå spent på hvilke tiltak som skal bli tatt framover. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s