“Girls day in tech”: Et motiverende arrangement

Den 5. april var noen av realfagsjentene fra Vika videregående skole på et besøk hos Microsofts sitt arrangement “Girls in Tech”. Dagens formål var å motivere flere jenter til å ta del i den teknologiske verden.   

Av Julie Andersen & Manuela Ørnhøi

Realfagjentene på Vika tok turen til Microsoft sine kontorer for å bli inspirert til å velge en realfagsrettet utdanning. De ble møtt med både spennende foredrag, inspirerende samtaler og praktiske workshoper hvor de selv kunne møte teknologien i praksis. Blant annet lagde de vindmøller og fikk prøve på. En av foredragsholderne på arrangementet var Martine Østlie som selv har valgt en utdanning innenfor teknologi og som jobber som prosjektleder hos Nasjonalt Senter for Realfagsrekruttering. Hun han selv opplevd hvor viktig det er at flere kvinner medvirker på dette området.

-Vi trenger flere jenter inn i teknologien fordi at vi trenger at de løsningene som lages for verden er tilpasset alle. Og så vet jo vi at når vi har team som består av gutter og jenter og folk med ulik bakgrunn, får vi både bedre løsninger vi finner løsningene raskere og de er mer lønnsomme, sier hun.

Vi trenger flere jenter inn i teknologien fordi at vi trenger at de løsningene som lages for verden er tilpasset alle.

Martine Østlie, Prosjektleder hos Nasjonalt Senter for Realfagsrekruttering.

Elevene som deltok, var svært fornøyde med spesielle skoledagen, og hadde mye opplevelser å ta med seg videre.  Blant disse var Ania Raza som mente at det var en spennende dag for jenter som har valgt å satse på realfag.

– Vi fikk et fint innblikk i hva slags yrker og utdanninger som man kan ta, spesielt innenfor teknologi, sier hun.

Foto: Manuela Ørnhøi

Realfagslæreren Guro Fauskrud Vike dro til Microsoft sammen med elevene og fant hele opplegget veldig interessant. Hun likte særlig at det var en veldig praktisk tilnærming i små grupper som fikk prøve mye kul teknologi.

– Det var veldig inspirerende for jenter å kunne se muligheter innenfor IT og treffe rollemodeller. De fikk se for eksempel at mange som jobber i IT-bransjen er ikke programmerere. Mange jobber som blant annet prosjektledere, har bakgrunn fra psykologi, kundeansvarlig. Elevene fikk se at det finnes mange veier inn i IT og at det er mulig å kombinere utdanner, sier hun.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s