Hva kan man forvente av studentlivet?

Av Julie Andersen og Manuela Ørnhøi

På onsdag 4.mai besøkte en andel av elevene ved Vika videregående skole universitet i Ås. I løpet av turen fikk 5. etasje prate med Synne Høyem Gabrielsen (23) som går fjerde året på veterinærstudiet. Hun forteller hvordan det er å være student på universitetet.

– Å være student synes jeg er ganske gøy. Mange kan velge hverdagen sin litt selv. Man må ikke nødvendigvis følge med på alt hele tiden, men tilpasse etter egne behov. Om det passer best å lese på søndagen kan man det, men også om klokka fire på morgenen hvis man føler for det, sier hun.

Foto: Manuela Ørnhøi

Hun forklarer at man må ta læringen i egne hender i større grad når man går fra videregående til universitetet. Det er opp til hver enkelt person å finne ut hvordan man selv lærer best. Hun påpeker også at det krever selvdisiplin ettersom man har ansvar for egen læring.

– Du har jo ingen kontaktlærer som passer på at du lærer alt du skal. Det er heller ikke prøver hver uke som sikrer læring, men det er deg selv i styringa, sier hun. 

– Du har jo ingen kontaktlærer som passer på at du lærer alt du skal.

Synne Høyem Gabrielsen, student ved Universitetet i Ås

Gabrielsen er også veldig fornøyd med valg av universitetet hun går på, og mener det er et godt studentmiljø.

– På Ås er de fleste studenter og man møter folk på sin egen alder hele tiden og blir kjent med mange hele tiden. Det er det jeg gruer meg litt til å være ferdig med som student.

Foto: Manuela Ørnhøi

Hun avslutter med å si at studentlivet generelt er veldig fritt og veldig sosialt, og beskriver det som en slags mellomting mellom det å være barn og voksen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s